keskiviikko 5. huhtikuuta 2017


Terveppä terve ja..





Tervetuloa lukemaan Nizzasta saakka kirjoittamaani blogia! Blogiin koitan käydä kirjoittelemassa oppimistehtävien lisäksi myös kaikennäköistä hassua mitä Ranskan Rivieiralla nyt sattuu näkemään tai kokemaan. Toivottavasti joku lukija saisi vaikka inspiraatiota lähteä itsekkin vaihtoon, se nimittäin on ainakin tähän mennessä ollut sellainen kokemus mitä ei voi kun suositella!


Itsestäni kirjoittaminen tuntuu tylsältä jos miettii mistä kaikesta muusta täällä voisi kirjoittaa, mutta jos nyt nopeasti kuitenkin esittäytyisin:


Olen siis 23-vuotias Vantaalainen Haaga-Helian liiketalouden opiskelija. Aloitin opinnot syksyllä 2015 eli kohta on kaksi vuotta mittarissa! Vaihtoon lähdin tammikuussa ja reissu alkaa kohta olemaan puolessa välin. En ole ennen kirjoittanut blogia enkä usko, että tämän blogin jälkeenkään tulen kirjoittamaan. Tämä varmasti näkyy kun blogia lukee, toivottavasti pystyisin kuitenkin tuomaan jotain mielenkiintoista ja ehkä erilaista lukijoille.


Somen käyttöni on muutenkin hyvin vähäistä noin julkaisu puolella. Some ei ole koskaan ollut minulle niin iso juttu. Kurssista kiinnostuin kuitenkin sen takia, että tiedostan somen tuoman mahdollisuuden markkinoinnin kannalta ja toivonkin kurssilta saavani jotain näkökulmaa myös liiketalouden asioihin.


Tähän loppuun vielä kuva minkä napsaisin viime viikolla päiväreissulla Theoule-sur-Merissä.


Ensi viikolla lisää!

8 kommenttia:

  1. Sinulla on kyllä hienot oltavat! Vähän käy kateeksi.

    Tervetuloa mukaan! Blogisi on ryhmässä 2. Annoimme sille pääsiäisen kunniaksi nimen Muna.

    Mitä aktiivisempi jaksat olla, sitä enemmän opit. Muiden kurssilaisten blogeja kannattaa lukea ja kommentoida ahkerasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitan välttää tietokoneen käyttöä täällä niin paljon kuin mahdollista. Mielummin nautin lämmöstä! Täytyy kuitenkin ottaa seurantaan muiden kurssilaisten blogeja. Niistä minulla on varmasti paljon opittavaa kun tosiaan ensimmäinen blogikirjoitus vasta ulkona!

      Poista
  2. Jotenkin kateellisina seuraa ihmisten toimintaa opiskelijavaihdossa.

    Itse en yliopistoaikoina uskaltanut sitä hyppyä tehdä, mikä näin jälkeenpäin kaduttaa. Nyt taas työt ja perhe estää aika hyvin moiset suunnitelmat, tosin olen ymmärtänyt, että on myös lyhytaikaisia vaihto-ohjelmia tai vastaavia.
    Haaga-Helialla oli aika vakuuttava lista yhteistyökorkeakouluista kun nopeasti netistä tarkastin

    Millaista on opiskelu Ranskassa Suomeen verrattuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota katumusta monet muutkin minulle sanoivat ja se olikin iso motivaattori vaihtoon lähtemiselle!

      Ilmeisesti riippuu paljon koulusta, että millaista on opiskelu. Oma kouluni, IPAG Nice, sattuu olemaan ilmeisesti helposta päästä. Koulussa ei vietetä aikaa yleensä kuin muutama tunti päivässä ja ehkä neljä päivää viikossa.

      Asiat myös helppoja vaikka opiskelen täällä kolmannen vuoden asioita (Suomessa siis toisella vuodella). Lähinnä vaikeutta tuo kieli. Osalla opettajista on tuo aksentti niin vahva, että on vaikea seurata tunnilla.

      Poista
  3. Voi sinua onnellista, kevätkausi Nizzassa!! En itse ole ollut vaihdossa, mutta olen asunut muutaman vuoden Ranskassa ja kaipaan sinne aina. Kaikkia nuoria opiskelijoita kehotan lähtemään vaihtoon! Oma tyttäreni oli muutamia vuosia sitten vaihdossa Montpellierissä. Je te souhaite bon week end!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranska on kyllä ylittänyt omatkin odotukseni! On tullut käytyä vaihdon aikana Italiassa ja Espanjassa, ja sen mitä on nähnyt niin Ranska vaikuttaa huomattavasti puhtaammalta ja varakkaammalta.

      Merci beaucoup et même!
      (Ensimmäinen ranskankurssi vielä kesken)

      Poista
  4. Vaihdossa on varmasti mahtavaa :) olen itsekin miettinyt sitä, mutta en jotenkin saanut aikaiseksi, enkä tiedä ehdinkö enää lähteäkään. Valmistun toivottavasti vuoden päästä keväällä. HH:ssa on tietty lyhyempiäkin mahdollisuuksia opiskella ulkomailla käsittääkseni...

    Oliko tuo vaihtoprosessi hankala ja vaaditaanko siihen todella hyvä arvosanat tms? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtoprosessi oli oikeastaan aika helppo. Onhan siinä paljon tehtävää ja selvitettävää, mutta itse ainakin sain apua omalta kv-koordinaattoriltani aina kun kävin kysymässä!

      Arvosanavaatimus riippui maasta ja koulusta, mutta pääsääntöisesti Eurooppaan riittää yli kolmen keskiarvo ja Euroopan ulkopuolelle yli 3,5 ka. Eli ei tosiaan mitään kovin hurjia vaatimuksia.

      Vissiin jotain lyhyempiäkin vaihtomahiksia on ainakin kesäisin. Meillä on täällä kaksi TAMK opiskelijaa jotka valmistuu syyslukukauden jälkeen, eli ehkä sullakin on vielä mahis lähteä!

      Poista